ain't a fairytale. . . .

We live to learn, and learn to live.... Life is not a fairytale, nor a princess story... Even after thousand times been deceived.. The greatest point is where we able to stand up from fallen apart...

=d owner=

My photo
heart..starves as well as bodies..give us ROSES..give us bread..--and give me SALMON d most!!--

November 19, 2011

Hello Mr. Afternoon Sunshine... How I missed you damn so much!!


Salam...
Wah...dah lama tak rasa pancaran matahari terik di waktu tengahari~~~
Rasanya mcm baru pulang ke Malaysia tanah air terchenta dari oversea...<--- hah.poyo sedikit di situ!!!

Serious la wa rendu cahaya matahari ni.
Apa ke tak nyer, wa kerja kat kilang yang terperuk kat dalam tu dari pkul 8pagi sampaila pkul 530 ptg tapi kdg2 jadik 8~7ptg... amekkaww...maghrib la wa kuar dr kilang...

Kilang tempat kerja tu len sket.. makan tghari, break hi-tea pon kene kat kantin dalam kilang.
pulak tu wa keje kat bahagian production, iaitu di bahagian dalam-dalam-dalam kilang.(tersgtlah jauh)
Bahagian depan2/lobby adalah admin.

Masuk2 lobby kena pakai jacket n provided shoes...
Kantin dan surau adalah di lobby, so kat situ kene pakai pkaian tersebutlah.
Nak masuk production kena pakai 'lintfree' iaitu baju yang ala2 baju hujan, pakai helmet dan mask serta safety shoes --- yer, sila bayangkan saya jadi seperti alien..
Wa masuk office segak-bergaya macam alien....

That's why susah nak keluar. Bukan xboleh keluar.
Bayangkan, aritu wa tertinggal duet dlm kete, nak makan tghari tapi tinggal 10 minit agik nak abes lunch hour coz before that abeskan kerja yg xsiap.
Lepas tu my trainer pon ckp xpyhla amek duet, sbb xsempat.Pinjam aje duet dia..
Nasib la dia bwk duit extra..
Kalau tak wa kebulur la aritu....

Lunch hour adalah stgh jam aje : 12.15~12.45 tghari, so memang xsempat la nakhuhahuhablablabla watsoeverrrww katlua kilang.
Lepastu pulak abes working hour ialah 530 ptg.
Tapi, budaya kerja dgn jepun ni (wa keje kat kilang jepun) kenala stayback lebihkurang sejam lps tu.. itu wa tak kesah, wa dah bese keje ngn derang ni... tiring but fun.
So, wa balek kadg2 630 ptg, plg lewat kuar 7ptg... maghrib !!

Sebab tu la wa rasa sangaattt rindu dengan encik matahari ni...

Hye encik matahari !!!
Saya suka jumpa awak hari ini!!

ini baju jacket


ni le helmet + mask + lintfree... segak bergaya kan???mcm buruh daaaaa


4 comments:

NAZRUL AZAT said...

awk buat ape je kt situ ??

cLovErX said...

saya kerja la pak incikk...

c'axoera said...

awak keje apa jer kat situ hehe? (nyibuk jer azat tu!) rasa macam sonok plak keje ngan uniform. Tak macam sekarang kena dress-up aje...leteh gak sebenarnya...

cLovErX said...

haha...azat tu mmg katmane2 pown ade..

saya keje kilang je..r&d coordinator. huhu..baru je keje...
best ke??? hurmm... in term of save budget xpyh beli2 baju kerja tu memang lah..tapi cik chootzzz...... ponek la eden nak tuko2 baju..
nak poie solat, poie canteen, tuko baju..
nak masuk opis balek, haa...kono tuko baju laie.... maso den perabeh kek tuko baju ajo...