ain't a fairytale. . . .

We live to learn, and learn to live.... Life is not a fairytale, nor a princess story... Even after thousand times been deceived.. The greatest point is where we able to stand up from fallen apart...

=d owner=

My photo
heart..starves as well as bodies..give us ROSES..give us bread..--and give me SALMON d most!!--

November 2, 2011

Antara punca blogger malas nak hapdettt blog...


Salam.....

Pernah tak terpikir apakah puca-punca sebab musabab seorang blogger itu malas meng"hapdet" kan blog nya..??



1. Terlalu busy dgn kerja/assignment
Mungkin belaku kpd bloggers yang bekerja smpai lewat malam dan bekerja di luar lapangan kegunaan internet...
Kadang2 berlaku juga pd blogger di kalangan pelajar, mungkin ketika busy assignment belambak2 atau study/exam week ( tapi tgk mcm tegar je hapdet blog even esok exam :-mcm pernah ade experience )

2. Daily routine yg padat
Selain dr busy bekerja/belajar, kdg2 blogger boleh rasa malas update blog ketika bercuti bersama keluarga, atau ke percutian yg aktivitinya akan sibuk dan padat membuatkan mereka sukar untuk update status blog setiap hari.

3. Terlau penat
Pulang lewat malam, sebelum itu ade bermacam2 idea bermain di fikiran utk dikongsi bersama dalam blog :- tadi terserempak dgn KakJoyah terjatuh longkang / aku geram btol dgn waiter kedai bla bla:iaitu harus "di blog kan" !! dan lain2
namun impian itu hanya tinggal angan2 dalam mimpi bila kepenatan lebih berkuasa dan memaksa si blogger terpaksa melupakan niatnya mlm itu, dan berniat untuk update blog pada keesokan harinya..
tapi, ada jugak bila hari esok, dah lupa apa yg nak di update or pulang kepenatan lagi, dan perkara sama berulang.... ;-ini mmg ada pengalaman =P

4. Asyik dgn website lain
Kdg2 blogger cuba utk mencarik idea dgn berlegar2 di blog org lain atau cuba membaca isu2 harian terkini atau apa2 sahaja website menarik yg boleh mmberi idea utk dikongsi bersama..
Tp kdg2 mungkin dah baca link2 lain dr page tersebut yg sangat mengasyikkan sampai terleka dan lupa untuk update blog..

5.Urusan lain
Niat di hati nak update blog japgi...tapi.. "alamak, kain xjemur lagi".... atau "eh, laki aku balik japgi aaa...xmasak agi neh" <--mcm melampau pulak...
dan beberapa urusan2 lain yg perlu dilakukan sampai nak update blog tu tertangguh2 dan akhirnya mungkin juga menjurus kepada punca no. 2 dan trus.... zzzZZzzZZz...

6.Belum masukkan gambar dlm pc ... ! ! !
Okey, ni antara sebab yg selalu sebati dgn diri ini... Contoh nak update blog pasal makan2 kat PizzaHut, or nak blogging psl accident yang you all nampak odw balik rumah tadi, or nak tulis pasal percutian korang tapi gambar dari camera belum upload ke pc lagi..
So,tangguh punya tangguh punya tunggu nak masukkan gambo, tu yang jadik update blog pasal pergi bercuti dekat Cameron/Langkawi sebulan yang lepas...haha ..hadoi..
Yerla, nak post blog pasal pengalaman2 kita ni paling best attached with several pics kan..??
Kalau tak, x syiokkk mann... or xde evidence la yg korg ade kat situ.. gambar pown menambahkan "keattractive-an" blog... (ade ke words ke-ek-trek-tiv kan tu?? ))


Well, kelima2 sebab tu cuma yang terkeluar dlm benak fikiran ni..mungkin ada lagi sebab2 lain.. tapi yang penting, kejadian2 di atas tak mungkin/sukar berlaku kepada bloggers tegar atau yg menggunakan blog sbg "kedai online".. yerla, kalau dah susah nak hapdet, cenggane nak jual brg yer dakk??

Ape pun...salute lah dgn bloggers yang rajin utk update blog mereka..perlu di contohi..tabikkkkk tuannn...
Saya adalah di antara 5 golongan2 di atas...sekian, tenkiyuk beri muchh !



5 comments:

onie said...

walaupun busy,onie tetap update!hehe...

Abg Stalker said...

xpe..sehr 1x pun jd la..kdg2 da siap bt auto post. :D

cLovErX said...

wah..bagus lah onie ...tabik2!!

abg stalker pon hebatt..hehehe.. buat autopost lpas tu tidoo...esok2 dah update ..yeehaa...

NAZRUL AZAT said...

ye, saye selalu xde idea nk cakap pasal ape kt blog, selalunye mengarut je lebih, ngeeeee

cLovErX said...

hehe..mengarut2 tu nanti akan lead kepada post yg panjang kan..nice..