ain't a fairytale. . . .

We live to learn, and learn to live.... Life is not a fairytale, nor a princess story... Even after thousand times been deceived.. The greatest point is where we able to stand up from fallen apart...

=d owner=

My photo
heart..starves as well as bodies..give us ROSES..give us bread..--and give me SALMON d most!!--

October 31, 2010

makhluk asing yg setia dan pisang goreng cekik darah



i ade terserempak dgn makhluk asing n sempat snap pic die...




eh.... rupa cm knal je... ada iras ngn minah ktbwh ni...















huhuhu...

gmba2 di atas telah di snap pd 2 waktu berbeza...
tiba2 perasan... shawl sama.. inner pon lbh kurg.. gmba last tu je tmbah 1 inner n accessories (ribbon clip) nkbg chumell skeyt.. ahakss... (ribbon tu wat sndiri taw)

saya nih boleh dikatakan pengguna yg setia.. bila dah syok kt satu brg tu.. brg tuuuuu jela dok lenjan pakai smpai sminggu dua...
cam lagu gak, lau layan lagu dpt 1 lgu yg bes..lagu tuuuu je layan .. smpai jumpa lagu yg lg besh..
tp susah gak.masalah di sini ialah, bila brg yg selalu digunapakai tu akn dilenjan hingga lunyai..
wah...baguskan sifat kesetiaan saya ni.. boleh jadi calon bini tau!! oppss...!!

oke..then, ape kna mngena makhluk di atas tu dgn pisang goreng mahal mencekik darah?
oke, gmba last tu di ambil sebelum keluar makan tgahari dan lepas jalan2 dgn my sis,petang before balik tu singgahla giant and jumpa 1 stall jual pisang goreng. malas nk kua kete, i parked n kuarkan rm3 suruh mysis beli cekodok pisang n pisng goreng..
mcm biasa la mesti cekodok 3 rm1 kan... so i bajet pisang rm2 tu ckupla wat makan mama n ayah balik nnti..
bila je mysis masuk kete balik, i tgk dia n pndg pelik "apsal kcik sgt plastik pisg grg minah ni beli?"
then bila i belek... terkejut tgk isi dalam... pisang goreng rm2 dapat ciput tuuuuu jeeee...
mysis ckp 3 rm1...
okela klau 3 rm1..susah nk crik kuih 3 singgit kan.. skng pun satu 4posen. 5 2hengget..
tapi.... pisg grg neh kecik ni pun 3 singgit????
sebiji pisang di belah 3.. bermakna sebiji singgit...
makkkk aiiiiii...........
choking blood betul!!!!
er....maksud die cekik darah...
haih...pisang goreng kat P.J 3 singgit gk tapi besar kottttt.....

tengokla rupa pisang goreng yg dipotong kecik tu

mama kata pisang tanduk tu...pisang tu mmg mahal.. mmmmm.. x sedap mana pun...

p.s ilovemyselfbeingjustmyself : org kata jual pisang goreng ngn beger mmg untung.. errr.. ade sape2 nak jadik partner bisnes saya???hekhekhek...

3 comments:

Ummu~Ishak said...

pisang tanduk mmg mahal,sekilo main belas2 hengget.
tapikan erna,pisang tanduk yg mak akak tanam sedap n manis, terbaik dr ladang tawwww.
maybe erna terkene pisang yg separa masak kut,hihi

cLovErX said...

itula kak... dia pahit2 lg..
wah.....tu tandanya erna kena bertandang umah kak ummu nk rasa pisang mak akak tanam..hehehe..

Tomato Gurl's Life said...

comel shawl..unik tgk..kalau cik tom mmg xreti pakai shawl2 ni..huhu