ain't a fairytale. . . .

We live to learn, and learn to live.... Life is not a fairytale, nor a princess story... Even after thousand times been deceived.. The greatest point is where we able to stand up from fallen apart...

=d owner=

My photo
heart..starves as well as bodies..give us ROSES..give us bread..--and give me SALMON d most!!--

October 22, 2010

c.H.i.N.T.a

salam semua...
salam penghulu segala hari...
hari ini hari Jumaat.... (ha....laki2 kat lua sana tu jgn lak wat2 lupa nk gi solat jumaat....)
xsabar nak balik umah petang ini.. insyaAllah... kalau xde pepe yg mghalang, aku balik ptg nih dgn afa... ingat nk singgah kejap kat butik e-Dast dkt Sri Kembangan...

oke... actually nk cerita pasal kisah Chinta hari ini..

bukan pasal kisah chinta saya...

bukan pasal kisah chinta sesiapa pun...

tentang kisah cinta Chinta ... cinta nya pada diri sendiri, keluarga, lelaki dan Tuhan...

Chinta mengisahkan kisah hidup seorang gadis kampung yang dididik supaya mnjadi anak yg taat pada keluarga dan agama, bertudung dn diajar utk tidak pernah meninggalkn solat...
seluruh kmpung mengenalinya dgn sifat sopan santun dan lemah lembut...
sampai kan bila dah anak dara, ramai org dtg merisik trmasukla pakcik tua (xsda diri tol)

Tapi, beberapa perkara berlaku yg mnjdaikan "turning point" dlm hidup Chinta selepas abg kandung dia sndri rogol dia, jual dia pada org tua gatal miang (komplot dgn kwn baik Chinta sndiri utk dpatkn duit) sbb abg dia nih pemalas gile xnk keje tpi dah gatalllll nk kawen (sbb dia dah buntingkn awek die a.k.a kwn bek Chinta)....

Chinta bercinta dgn Fakhry, budak sekampung lulusan universiti tapi mereka di perangkap smpai berzina dn ditangkap. Cinta mereka terkorban bila ayah Chinta tak bagi mereka berkahwin dan Fakhry dipenjarakan atas tuduhan merogol Chinta, mnyebabkan keluarga Chinta sekali lagi dirundung musibah dibenci keluarga Fakhry .

Chinta membuat keputusan lari ke K.L (knapela ank2 kmpg haruss larikan diri gi K.L...best sgt ke?nk jadik jahat xyah g k.l pun jadik..huhu)
dan Chinta merubah gaya hidupnya , dia tak percaya pada takdir bila Chinta rasa Tuhan xpernah ada di sisi nya bila Chinta ditimpa musibah....

Tapi, pertemuan Chinta dgn Amar (owh, ak xsuke tol nama nieh walau sedappppp... nama D.M kolej aku..haha) membuat Chinta membuka matanya yg selama ini gelap dgn wang ringgit dan sikit sbnyak Chinta rasa dirinya alpa dgn tanggungjawabnya sbg hamba Allah...


Chinta mengisi slot Akasia di tv3 setiap Isnin-Khamis jam 6.30 p.m..(menggantikan cerita Epilog Syurga Cinta-xtengok pun)
skang neh ktrg lyn cite kt tonton je... almaklumlah xde tv kannn.. duk hostel kannnnnnn...
nasebb la wi-fi okeyy..lau x, mmg i hentam u ols kt opis tuh...
kiterg melayann 16 eps dlm 3hari u ols.... haruu x haruu..
disebabkan ignorance we ols psl citer2 kt tv neh.. so,ble rumet aku psg 1 ep ke 1 eps.... mmg lama2 dah menatappp kt dpn lappy tuh...

xsabar lak nk tunggu next week sebab si Amar tu dah... jeng...jeng..jengggggggg.........
huhuh...aku pn tktau...tgk jela...
kenapala nama ko Amar....isk.isk..haruuu tol lah....!!

p/s i'amhungry!!!! : kalau nk tau kisah Amar tu, dia la yg bg i surat chenta baca kat sini. and i rasa tonton.com.my tu patut tukar nama to tenung.com.my ke, tatap.com.my ke..... kenapa????? kenapa??huh...kita tunggu....hhuhuhu

10 comments:

Lyndha said...

oihh!! amar dah mati laa wehhh!!! lambat giler ko hapdet hahaha. sekarang sudah skandal baru!!

owh, heaven nyer ada tv (biar walo tv aku sebesar 5 tapak tangan aku) hakhakhakhak gelak lagi hakhakhakhak dan lagi hakhakhakhak...

nyahz, saket hati kaa?

cLovErX said...

eleh..tkheran la..
mmgla ammar da mati... p kan adiputra tu ad 2 watak.... aku da tgk pon smpai last ep mggu nih...
helloooo... ade internet kannnn.. aku leh la hapdettt latest cite gaksss..

i x saket hati,i saket punggung..
urut!!!!

Ummu~Ishak said...

selalu rase hepi bila erna rajin update (walaupun kadang entri tu merapu tah hape2) heeeee~

cLovErX said...

weeee...kak ummu jaat la...huhuhu...
kadang mmg suke merepek akak..kite tktau nk update cite ape... hehe

cLovErX said...
This comment has been removed by the author.
suzzsuzie said...

mggu depan nak tggu tak sabar pulak..tp apsal chenta ni tak tua2?

cLovErX said...

suzzsuzie, tu la pasal..plik gak..
agaknya sbb die jadi ahli "perniagaan" kowt....hehe

cLovErX said...
This comment has been removed by the author.
Tomato Gurl's Life said...

tgk awal2 je cerita ni..sbb xsuka fasha sandha..hehe

Lyndha said...

erm...x suke fasha sandha gak. citer nyer pun cam dh boring...tapi nape ari2 aku ngadap tv gak tgk smpai abes?? erm...mayb cuz i got nothing better to do kot sob sob sob